To børn leger på stranden på Fanø | Vadehavskysten

Stranden og badebyerne på Fanø

Foto: @Flying October

Den 12 km lange sandstrand mellem Fanø Bad og Rindby Strand er den mest populære del af stranden for badegæster. Om sommeren er der en livredderstation ved Rindby Strand.

Stranden er et stykke dynamisk natur, som hele tiden forandrer sig. I modsætning til mange andre steder langs vestkysten, så bliver strandene på Fanø bredere og bredere. Havstrømmene fører sand med, som aflejres ved Fanø, Mandø og Rømø. De 3 øer ligger i læ af Horns Rev, der ligger mod nord ud for Blåvands Huk.

Det er tilladt at køre med bil på stranden mellem Fanø Bad og Sønderho. Hastighedsbegrænsningen er 30 km/t. 

To piger på stranden på Fanø | Vadehavskysten

Foto:@Flying October

Fanø Bad og Rindby Strand
Både Fanø Bad og Rindby Strand har bycentre med butikker, cafeer, restauranter, som er med til at skabe liv i området. Fanø Bad er blomstret op igen de seneste år. Bycentrum er blevet renoveret og der er skabt et nyt torv. Nye butikker og cafeer er åbnet og har skabt fornyelse og aktivitet hele året. Ved Fanø Bad ligger Danmarks ældste golfbane. Golfbanen er Danmarks eneste rigtige links golfbane. I tilknytning til golfbanen ligger også 2 minigolfbaner og en tennisbane. På stranden er der baner til beach-volley og strandfodbold.

I Rindby Strand ligger der 2 minigolfbaner, en fodboldgolfbane og et indendørs legeland i forbindelse med campingpladserne. Det gamle Rindby ligger øst for sommerhusområdet. Her lå der oprindeligt nogle få gårde, men i dag er der både et forsamlingshus og en stor butik med kunsthåndværk.