©  Foto:

Fanø Strand

Badning er selvfølgelig noget af det, der virker tiltrækkende ved stranden. Det bedste sted for badning er stykket mellem Fanø Bad og Rindby Strand.

Stranden er meget bred på dette stykke, og hvert år bliver den endnu bredere. Derfor er der nu ved at blive dannet en ny klitrække midt på stranden. Sådan har Fanø udviklet sig i de sidste mange hundreder år. Vest for den nye klitrække er en fantastisk badestrand.

Der er masser af andre aktiviteter på stranden. Her flyver vi med drager, spiller fodbold, volley-ball, stangtennis og meget andet.

Syd for Rindby ligger det aktivitetsområde, der i daglig tale kaldes buggy stranden. Her kan man surfe, og specielt kite-surferne er glade for havet ved Fanø. Her kan man også køre med strandsejlere, dvs blokart, kite-buggy og landboard.

Længere mod syd bliver stranden smallere og smallere, men til gengæld meget bred ved lavvande. Der er især på denne del af stranden, hvor man kan finde rav.

Baderåd
Det er dejligt at bade i Nordsøen, og stranden ved Fanø er helt uden sten og generelt meget børnevenlig. Men havet er også en voldsom naturkraft, der kræver, at vi omgås det med fornuft og respekt. På turistkontoret kan du få den lille brochure "Havet kan komme bag på alle", der giver gode råd om badning.

8 gode råd
Lær at svømme og springe rigtigt.
Bad aldrig alene.
Bad kun hvor det er tilladt.
Gå kun ud til navlen.
Spring kun på hovedet, hvor vandet er dybt nok.
Svøm langs kysten.
Bad aldrig med alkohol og euforiserende stoffer i blodet.
Gå op, når du begynder at fryse.

Ved Rindby Strand er der om sommeren en livredderstation. De kan naturligvis ikke kontrollere hele den 15 km lange strand, men de er opmærksomme på, hvad der foregår på stranden og kan rykke hurtigt ud, hvis der skulle ske noget.