©  Foto:

Surfing på Fanø

Fanø er et surfområde med rigelig plads, og forhold som kan tilfredsstille de fleste.

Det er et rigtigt godt sted at lære surf i bølger, både for nybegynderen i bølgesurf, og den mere øvede som skal perfektionere sin stil og tricks i bølgerne. Havet ved Fanø er nemt tilgængeligt og brugervenligt. Det betyder meget, at man kan køre helt ned til vandet, og ikke skal slæbe udstyret flere 100 meter, som man skal mange andre steder.

Der er overraskende gode forhold, både for begynderen i bølgesejlads og for den mere erfarne sejler. En af de store fordele ved Fanø er, at her er der noget for hele familien, også for dem der ikke surfer. Børneaktiviteter, kulturelle oplevelser; alle kan få en god oplevelse.

Windsurf
Beliggenheden direkte i vestenvindsbæltet, og ud mod Vesterhavet giver særdeles gode forhold til windsurf. Tidevandet gør at bølgerne ændrer karakter, hvorfor udfordringerne også ændre sig. Bølger på 1-2 m er ikke usædvanlige.

Spottet kan sejles S,N,V, NV og SV, hvor NV er bedst for bølgerne, da det giver perfekt launch.

Kite
På vestsiden af Fanø har du de perfekte forhold. Stranden er bred, og du kan parkere helt ude ved vandet. Masser af plads til launch. Spottet byder hele tiden på nye muligheder på grund af revlerne og tidevandet i Vadehavet. På samme dag kan der være fladt, lavt,  vand inde mod land (perfekt begynder, eller til at øve tricks), choppet lidt længere ude, og 1-2 m bølger længst ude.

Spottet kan sejles S,N,V, NV og SV. V er bedst, da det giver optimale forhold, hvis der surfes bølger.

Sup surf
Fanø har det hele. Her er både mulighed for at padle fladt vand og bølger. Det bedste spot for fladt vand er på østsiden af Fanø, med start i Nordby, og herfra mod syd. Skal der sejles bølger er det på vestsiden af Fanø. Afhængigt af tidevandet, og vindretning, ruller bølgerne helt perfekt. De bedste spots for bølgesurf er Fanø Bad og ind i surfområdet syd for Rindby.

Surfområdet er beliggende syd for Rindby.

Østsiden af Fanø er omfattet af fredning, og her er alt kitesurf forbudt.