Fanø

Vestkysten på finansloven

Foto: Vadehavskysten

Turismeindsatsen i hovedstadsområdet er på finansloven med en selvstændig post. Turismeindsatsen ved vestkysten vil også være med. Vi vestjyder er beskedne mennesker, men den jyske vestkyst er en motor, som er til stor gavn for hele Danmark.

Livsnerven i det vestlige Jylland er turisme, og vestjyderne skal både leve med og af turisterne.
Det satte bl.a. Morten Bødskov og Louise Schack Elholm spot på ved vestkyst-konferencen på Christiansborg 24. oktober, hvor vestkystens udvikling og potentiale var emnet.

Hvordan konverterer vi en af dansk turismes store milliardforretninger til en bæredygtig forretning hele året, så det er til gavn for bosætningen, beskæftigelse og omsætning? Det er det store spørgsmål, de 10 vestkystkommuner i Destination Vesterhavet, Destination Nordvestkysten og Destination Vadehavskysten mener, at vi ikke skal stå alene med.

Destination Vesterhavet, Destination Nordvestkysten og Destination Vadehavskysten, var derfor initiativtager til den politiske konference, som havde temaet ”Vestkysten viser vejen”, hvor den nationale turismestrategi, kulturformidling og vejen til succes var omdrejningspunktet i diskussionen i et vestkystperspektiv.

MF Anni Matthiesen (V) er vært for konferencen.

Fredag d. 3. november besøgte erhvervsminister Morten Bødskov desuden området, hvor han bl.a. var på besøg hos Vadehavscentret ved Ribe.
Til besøget var der fokus på vestkystens potentiale og den unikke symbiose mellem turisme, arbejdspladser og bosætning.