Strandliv ved Esbjerg

Foto: Vadehavskysten

I læ for Vesterhavets vinde bag halvøen Skallingen ligger Ho Bugt med dejlige børnevenlige strande kun få kilometer fra Esbjerg og med en vidunderlig udsigt til vadehavsøen Fanø. På Fanø finder du en af Danmarks absolut bedste sandstrande hvor der må køres på stranden.

Nyd en dejlig sommerdag ved strandpromenaden i Hjerting eller på Sjelborg Strand ved sommerhusområdet Sjelborg. Eller hop på færgen til Fanø, hvor du finder en af Danmarks bedste strande.

Liste
Kort
Hjerting Strand - strandliv ved Esbjerg
Foto: Destination Vadehavskysten

Hjerting Strand - strandliv ved Esbjerg

Den 660 meter lange strandpromenade ved Hjerting Strand byder på flere muligheder for at nyde den gode udsigt over Ho Bugt, være aktiv, bade og ikke mindst bruge fantasien.

Læs mere
Sjelborg Strand tæt på Esbjerg
Foto: Destination Vadehavskysten

Sjelborg Strand tæt på Esbjerg

Sjelborg Strand er et naturskønt område, der grænser op til Ho bugt, ikke langt fra Esbjerg.

Læs mere
Surfing i Ho Bugt ved Esbjerg
Foto: Torben Meyer

Surfing i Ho Bugt ved Esbjerg

Ho bugt i den nordlige del af Nationalpark Vadehavet byder på gode muligheder for surfing og kitesurfing.

Læs mere
Fanø Strand
Foto: Destination Vadehavskysten

Fanø Strand

Badning er selvfølgelig noget af det, der virker tiltrækkende ved stranden. Det bedste sted for badning er stykket mellem Fanø Bad og Rindby Strand.

Læs mere

Når vi tager på stranden

Hvad enten den står på badetur på en højsommerdag eller en rask spadseretur i det ruskende oktobervejr, så har Nationalpark Vadehavet kilometer og atter kilometervis af strande. Faktisk har vi Danmarks bredeste af slagsen ved Sønderstrand på Rømø, ligesom nationalparkens strande generelt er kendt for deres badesikkerhed og høje badevandskvalitet.

Her får du vores tips til din strandtur, så den bliver så god som muligt for både dig, naturen og de andre strandgæster:

 • Hvis vi er i bil på stranden, holder vi en hastighed på max 30 km/t – og vi er ekstra opmærksomme, da det kan være usikkert at køre på stranden.
 • Vi viser altid hensyn og er opmærksomme, da strandene bliver brugt og nydt af mange forskellige friluftsbrugere året rundt.
 • Vi respekterer, at Blå Flag-strande er hundefri zone, og at vores firbenede venner generelt holdes i snor på stranden og i klitterne i perioden fra 1. april til 30. september.
 • Vi er ekstra opmærksomme, når vi færdes på de store strande på øerne ved Vadehavet. De kan nemlig blive oversvømmet af tidevandet og skabe forvirring omkring retning, særligt i tåget vejr og om natten.
 • Hvis vi samler skaller og lignende på stranden, tager vi kun, hvad der svarer til en fyldt spand eller hat.
 • Vi respekterer, at fiskeri på stranden kræver fiskekort – og vi læser i øvrigt op på guiden til lystfiskeri for yderligere information.
 • Vi undlader at ride eller køre i klitterne.
 • Hvis vi overnatter på stranden, foregår det uden telt, og vi undlader at tænde bål i bevoksede områder eller steder med bålforbud.
 • Hvis vi har en robåd, må vi gerne trække den op på stranden for en kort stund. Både med motor lader vi blive i vandet.
 • Medmindre det er udtrykkeligt forbudt på stedet, må vi godt nøgenbade på strandene.
 • Vi husker på, at vi er gæster i naturen, og undgår derfor at forstyrre fugle og andre dyr unødigt.
 • Vi samler det affald op, vi finder, og tager det med – også selvom det ikke er vores eget.
 • Vi er helt med på, at det er vinden og tidevandet, der bestemmer ved Vadehavet, og derfor tjekker vi altid DMI, inden vi tager afsted.

Læs om sikkerhed på havet på respektforvand.dk

Nationalpark Vadehavet - Code of Conduct