Must See

Foto: Vadehavskysten

Vores område har så meget at byde på både indenfor kultur, historie og i naturen, og der er steder og oplevelser, som du absolut ikke må gå glip af.

Se kæmpeskulpturen Mennesket ved Havet skue ud over indsejlingen til Esbjerg. Oplev Vikingetiden levendegjort på Ribe VikingeCenter, se sæler, akvarier og offshore-eventyret i Nordsøen på Fiskeri- og Søfartsmuseet, kom tæt på den storslåede natur i Nationalpark Vadehavet på Vadehavscentret eller kør med traktorbussen ud i Vadehavet til den lille ø Mandø.

Kig ind på Museet Ribes Vikinger og på Esbjerg Museum og få den spændende historie om vores område. I det nyåbnede Jacob A. Riis Museum fortælles om Ribe-drengen, der blev berømt i USA. Nyd kunst i verdensklasse på kunstmuserne i Ribe og i Esbjerg, og glem ikke Ribe Domkirke med Borgertårnet, hvorfra der er en storslået udsigt over Ribe og Unesco Verdensarven Vadehavet.

Bevæger du dig længere mod syd finder du Marsktårnet i Skærbæk. I Lintrup kan du opleve en hyggelig dag i en helt unik zoologisk have Glad Zoo og i Givskud Zoo venter spændende oplevelser for hele familien.