Gå til indhold
Fanø Strand

Feriekalender 2023

Foto: Jesper Munk Hansen

Få et overblik over vores nærmarkeders ferier i et dokument, der viser hvilke perioder hvert marked holder ferie.

Feriekalenderen kan bruges til at planlægge hvornår markedsføringskampagner startes i de forskellige lande, imens vi også kan se hvornår der er mest kapacitet til rådighed. Her er information om markederne i forhold til perioder for ferie.

TYSKLAND

Med undtagelse af juleferien er alle øvrige ferier meget forskelligt fordelt i Tyskland. Det giver mulighed for at ramme i ydersæsonerne, når sommerferien strækker sig i 12 uger fra uge 25 til 36.

Tyskland er inddelt i 16 delstater, hvor vi har fokus på de nordlige delstater i udvalgte målgrupper, med interesse for Danmark og især interesse for den jyske vestkyst og Vadehavskysten. Det er købestærke tyskere hvor nøgleord er livsnyder, livskvalitet, kultur og interesse for naturen. De fleste tyskere booker deres ferie 2-3 måneder før, hvilket betyder at vi skal være synlige med kampagner allerede fra marts. På den måde vil vi ramme tyskere, der tager på en tidlig forårsferie samt dem, der booker sommerferie tidligt. For at komme i spil igen til sensommer og efterår skal vi være synlige på markedet igen i sommermånederne (juni og juli).

NORGE

Norges feriekalender ligner den danske feriekalender. Det er i juli, de fleste norske gæster kommer til Danmark, men også i juni og august er besøgstallet fra Norge på et højt niveau. Nordmændene holder ferie i Danmark i højsæsonen (juli), så vores opgave er at formidle potentialet i skuldersæsonerne som attraktive for de norske gæster.

Norges efterårsferie er i uge 40-41, hvilket kunne være en periode, der er interessant at kigge på.

HOLLAND

I Holland bor 17,5 mio. mennesker og markedet har et stort potentiale, hvor der virkelig kan hentes meget. I Holland holder man ikke påskeferie i marts/april som i de andre lande. De har i stedet maj-ferie i uge 20, hvor vi ligger vores 1. kampagne op imod. Derudover giver det god mening at øge indsatsen op mod sensommeren, da mange hollandske gæster kommer til Danmark i august.

DANMARK

I Danmark ser vi en tendens til, at gæsterne er begyndt at holde ferie i skuldersæsonerne og vi kan bl. a. se en stigning i antal danske gæster i marts, juni og august. Derfor fastholder vi vores sæsonforlængende aktiviteter for 2023.

Follow us: