Fanø Strand

Feriekalender 2024

Foto: Vadehavskysten

Få et overblik over vores nærmarkeders ferier i et dokument, der viser hvilke perioder hvert marked holder ferie.
Tyskland, Holland, Norge, Sverige og Frankrig.

Feriekalenderen kan bruges til at planlægge hvornår markedsføringskampagner startes i de forskellige lande, imens vi også kan se hvornår der er mest kapacitet til rådighed. Her er information om markederne i forhold til perioder for ferie.

TYSKLAND

Med undtagelse af juleferien er alle øvrige ferier meget forskelligt fordelt i Tyskland. Det giver mulighed for at ramme i ydersæsonerne, når sommerferien strækker sig i 13 uger fra og med uge 25 til og med uge 37.

Tyskland er inddelt i 16 delstater, hvor vi har fokus på de nordlige delstater i udvalgte målgrupper, med interesse for Danmark og især interesse for den jyske vestkyst og Vadehavskysten. Det er købestærke tyskere hvor nøgleord er livsnyder, livskvalitet, kultur og interesse for naturen. De fleste tyskere booker deres ferie 2-3 måneder før, hvilket betyder at vi skal være synlige med kampagner allerede fra marts. På den måde vil vi ramme tyskere, der tager på en tidlig forårsferie samt dem, der booker sommerferie tidligt. For at komme i spil igen til sensommer og efterår skal vi være synlige på markedet igen i sommermånederne (juni og juli).

HOLLAND

I Holland bor 17,5 mio. mennesker og markedet har et stort potentiale, hvor der virkelig kan hentes meget. I Holland holder man ikke påskeferie i marts/april som i de andre lande. De har i stedet maj-ferie i uge 18-19, hvor vi lægger vores 1. kampagne op imod. Derudover giver det god mening at øge indsatsen op mod sensommeren, da mange hollandske gæster kommer til Danmark i august.

NORGE

Norges feriekalender ligner den danske feriekalender. Det er i juli, de fleste norske gæster kommer til Danmark, men også i juni og august er besøgstallet fra Norge på et højt niveau. Nordmændene holder ferie i Danmark i højsæsonen (juli), så vores opgave er at formidle potentialet i skuldersæsonerne som attraktive for de norske gæster.

Norges efterårsferie er i uge 40-41, hvilket kunne være en periode, der er interessant at kigge på.

SVERIGE

Alle steder i Sverige holdes sommerferie samme tid. Det afholdes fra uge 24 til uge 33. Vinterferien i Sverige er fordelt over 4 uger og påskeferien er fordelt over 2 uger i marts og april. Både efterårsferie og juleferie holdes samtidig i hele Sverige. Efterårsferien er i uge 44 og juleferien i uge 52 og uge 1.

FRANKRIG

Ferierne i Frankrig er meget ens over hele landet i de fleste ferier. Påskeferien afholde i uge 13-14, der afholdes Pinse og helligdage i starten af maj fra uge 18 til uge 20. Sommerferien i Frankrig er fra uge 28 til uge 24, efterårsferien er ugerne 43 og 44 samt nogle helligdage i uge 46.

DANMARK

I Danmark ser vi en tendens til, at gæsterne er begyndt at holde ferie i skuldersæsonerne og vi kan bl. a. se en stigning i antal danske gæster i marts, juni og august. Derfor fastholder vi vores sæsonforlængende aktiviteter for 2024.