Sejlskib i Nordby Havn på Fanø | Vadehavskysten

Vesteuropa og Sydeuropa har fået øje på Vadehavskysten

Foto: Flying October

Hollændere, franskmænd, irere og italienere har fået øjnene op for Vadehavskysten.

Ifølge de seneste overnatningstal fra VisitDenmark for det første halve år af 2023, kan det ses at nogle sydeuropæiske og vesteuropæiske lande har fået øjnene op for at holde ferie ved Vadehavskysten.

Det er især gæster fra Frankrig og Irland, som vi ser en markant stigning iblandt. Der har således været en stigning i antal franske gæster på 130 % fra det første halve år af 2022 til første halve år af 2023, imens der blandt gæster fra Irland har været en stigning på intet mindre end 203 %

Hollændere og italienere har ligeledes besøgt området flittigt. Hollænderne står for en stigning på 21 % i antal overnattende gæster i Fanø Kommune og Esbjerg Kommune, imens gæster fra Italien er vokset med 25 %

Nordmænd og polakker er også begyndt at besøge området mere end i 2022.

Den positive tendens skal ses sammen med stigningen hos det største marked, Tyskland, som fortsat er førende når det kommer til overnattende gæster ved Vadehavskysten. Tyske gæster har stået for en stigning på godt 6 % fra 2022 til 2023.

Ovenstående gode nyheder kommer efter et 2022, hvor vi havde større fokus på det franske og hollandske marked og havde flere presseture med journalister og pressefolk fra Frankrig og Holland.