Bakskuld eller dabs er en flere hundrede år gammel specialitet, som stadig er på menukortet på flere af spisestederne i området. Bakskuld er en tørret og saltet ising, der ryges og steges på panden.
I gamle dage hængte og tørrede man fisk på kroge under tagspærene, som vasketøj på en snor, og disse kan stadig ses på de gamle huse på Fanø. På nedenstående restauranter er Bakskuld på menukortet og serveres som regel med remoulade og rugbrød til.
Gastronomi og forkælelse i autentiske rammer på Danmarks ældste hotel.
Om sommeren er der udendørs servering ved åen og i den charmerende gårdhave. God mad, blandt andet mange fiskeretter og den lokale "bakskuld" til rimelige priser.
Check in på det hyggelige, historiske Kellers Badehotel og Spisehus kun få hundrede meter fra det brusende Vesterhav og Fanøs brede strande. Huset er indrettet med 9 lyse værelser, hyggelige stuer og en restaurant, hvor der laves mad inspireret af Vadehavet.
Kammerslusen finder du hvor den flade Ribe Marsk forbinder Nationalpark Vadehavet med Ribe, her får du smagsoplevelser og overnatning helt tæt på Vadehavet.
Ship Inn er Hjerting Badehotels uformelle mødested
Udover ising er Vadehavs-området fyldt med lækre smagsoplevelser fra lokale producenter. Her er alt lige fra håndlavet chokolade og prisbelønnet bagerbrød, til bryghuse med spændende øl og de er alle et besøg værd.
Der findes chokolade - og så findes der Ribes håndlavede Temper Chokolade. Et stykke chokolade fra butikkens store udvalg, er intet mindre end en uforglemmelig oplevelse.
Fanø Bryghus laver mange øl. Rigtig mange øl. I vores Brygger Bar er der mulighed for at smage en god håndfuld af dem.
På Ribe Bryghus brygges otte faste øl, Blond Ale, Brown Ale, Vadehavsbryg, Vikingebryg, Marsk Hvede, Luther Øl og Langgaard Porter.
Hos os finder du mejeriprodukter af høj kvalitet og du kan altid smage osten inden du køber.
Der er altid friskbagt brød hos Pompei Bageri i Ribe, og hos os bliver al brød bagt i stenovn, hvilket gør at skorpen bliver ekstra sprød og man får en saftig krumme.