Erhvervsministeren besøgte vestkysten

Erhvervsministeren besøgte vestkysten

Foto: Vadehavskysten

Fredag d. 3. november var erhvervsminister Morten Bødskov (S) og MF Anni Matthiesen (V), på besøg ved vestkysten og besøgte bl.a. Vadehavscentret ved Ribe. Porten til UNESCO verdensarv og Danmarks største nationalpark.

3.11.2023

Besøget havde fokus på vestkystens potentiale og den unikke symbiose mellem turisme, arbejdspladser og bosætning samt hvor vigtig vestkysten er for udviklingen af dansk turisme.

Turismens betydning for detailhandlen og benspænd for udvidelse af overnatningskapaciteten samt den nationale turismestrategi og kulturformidling var også nogle af dagens emner.

Den jyske vestkyst har en magnetisk effekt på danske såvel som udenlandske turister. I 2022 stod vestkysten for ca. 35 % af alle overnatninger i Danmark og mere end 40 % af udenlandske turisters overnatninger i Danmark i 2022 kunne tilskrives vestkysten.

Destination Vesterhavet, VisitNordvestkysten og Destination Vadehavskysten var værter for besøget, som blev afsluttet med frokost på Danmarks ældste hotel, Hotel Dagmar, i Ribe.