Bent Madsen, Brugsen Fanø

Mød Bent fra Brugsen

Foto: Vadehavskysten

Bent bor på Fanø og er brugsuddeler i SuperBrugsen Nordby. Her har han været i 25 år og han har set en positiv udvikling af øen igennem tiden, hvor flere gæster besøger Fanø. Og han kan godt forstå, hvorfor gæsterne kommer.

Vi har en fantastisk natur herovre, her kan man stresse af i ro og mag. Vi har ikke et stort tivoli og gøglershow, men vi kan alt det andet – både om sommeren og om vinteren.

Det tager kun 12 minutter at sejle med færgen fra Esbjerg til Fanø, hvorefter man vil opleve en stor kontrast fra storbyens liv til brede sandstrande og små hyggelige byer med særlige Fanø huse. 

Jeg elsker alle årstiderne på Fanø. Om vinteren er der ikke mange mennesker, til foråret begynder det hele at spire, om sommeren er der liv og glade dage og til efteråret stilner det lidt af.

Når man tager færgen til Fanø, er det som om skuldrene sænker sig. Herovre er der ingen lysregulering. Her er stille og roligt. Det er som om, at det gør noget psykologisk at sejle til en ø.

Fanø byder på forskellige oplevelser, alt efter årstiden og Bent omtaler, hvordan hver årstid har sin charme.

Jeg elsker alle årstiderne på Fanø. Om vinteren er der ikke mange mennesker på Fanø – der er fredfyldt og naturen viser sig fra sin barske side, til foråret begynder det hele at spire af liv – restauranterne åbner og der begynder at komme gang i det hele. Om sommeren er der liv og glade dage – masser af mennesker og masser af liv og til efteråret stilner det lidt af. Her er stadig mange mennesker, men mest i weekenderne. 

Der er nært til alt – herovre behøver man ikke bruge bilen. Man cykler til alt.

På Fanø er der ikke store afstande, hvilket både de lokale og gæsterne nyder godt af. Der er mange spændende butikker på Fanø – både i gågaden i Nordby, men også i Sønderho og rundt på øen.

Der er nært til alt – herovre behøver man ikke bruge bilen. Man cykler til alt – ned i byen, ind på restauranterne. Vi har mange butikker og gode restauranter– taget vores størrelse i betragtning. Og det har vi pga. turisterne.

Turister er vigtige for en lille ø som Fanø, hvor både brugsen og handelslivet kun eksisterer pga. sommerens mange gæster. 

Vi har brug for turisterne. Det er om sommeren, vi tjener vores penge og det gør, at vi kan have et godt handelsliv herovre hele året. Det er tydeligt at sæsonerne er blevet længere og nu kommer her også gæster i januar og februar. 

Fanø er aktiv og der sker mange ting. Her er mange ildsjæle og masser af drivkraft.

Fanø er fyldt med ildsjæle, der brænder for øen og skaber oplevelser og events for øens borgere og gæster.

Fanø er aktiv og der sker mange ting. Her er mange ildsjæle og masser af drivkraft, som vi gerne vil støtte op om. Vi har f.eks. en ungefestival i disse dage, hvor vi har sponsoreret gavekort, og vin og chokolade til naboerne, så der bevares en god stemning. Her skal flere af vores unge medarbejdere også med, men det problem, må vi selv løse, siger han med et smil på læben.

SuperBrugsen Nordby støtter op om mange initiativer på Fanø i løbet af året.

Vi er også glade for Dragefestivalen, der er her hvert år. Der kommer mange mennesker, som er en del af festivalen, men også mange endagsturister. Det er en god måde at bringe naturen i spil på, uden at de efterlader noget.

Når man er på Fanø, er der ikke langt til andre oplevelser og Bent oplever, at mange tager færgen over for at shoppe i Esbjerg.

Fra Fanø kan man tage færgen til Esbjerg og efter få minutter til fods er du i en storby. Vi ser mange turister gå fra færgen mod byen. Og hvis du er til Fanø, er du også til Ribe, der også er en meget charmerende by med masser af historier.