Ø-Camino

Foto: @Flying October

Fanø har spændende vandreruter i et landskab præget af havet. Vær opmærksom på, at dele af Camino-ruten på Fanø kan være oversvømmet - især i foråret fra januar til maj.

Fanø er en lille ø på 56 km2, men byder alligevel på mange vandremuligheder i et varieret landskab.

I området ved Fanø Klitplantage findes der flere afmærkede ruter på 3-4 km længde. På østsiden oplever du både plantage, mark og klitheder. På vestsiden oplever du klitlandskabet i al sin pragt. Du kan hente ruterne som GPX-fil her.

Du kan også vælge at vandre ruten Camino Fanø, hvor du når hele øen rundt. Ruten er på ca. 44 km og er opdelt i 2 etaper. Ruten er lavet som et 8 tal, så du på begge etaper kommer gennem karakteristiske og meget forskellige landskaber på begge etaper. Du kan hente ruten som GPX-fil her.

Etape 1 starter i Nordby og slutter i Sønderho, og etape 2 starter Sønderho og slutter i Nordby. Du kan naturligvis også vælge at tage turen omvendt.

Bemærk venligst at ruten ikke er markeret.

Ø-CAMINO på fem danske øer

Fanø, Langeland, Læsø, Samsø og Ærø har tilsammen en 407 km lang vandrerute gennem skøn og uspoleret natur rundt på de fem øer. Tjek de andre øers Ø-CAMINO ud herunder.

Ø-CAMINO Fanø er en del af projektet Øhigh5, som støttes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse logo

©Danmarks ErhvervsfremmebestyrelseFoto:Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse