Strikkefestival Fanø

Strikkefestival Fanø - Vi strikker videre i 2024

Foto: Redstar

Festivalen på Fanø i 2024 kommer til at omfatte hele øen, hvor lokale aktører får mulighed for at byde ind med spændende workshops, foredrag, stader og lignende. Dette sker i et tæt samarbejde med Fanø Strik i Sønderho.

Mange har nok allerede erfaret, at Nordby Wooldays rejser fra Fanø til Thy, hvor forretningskvinden Lotte Littau Kjærgaard, har købt konceptet og rettighederne til at drive festivalen videre som Thy Wooldays. Festivalen har gennem 18 år holdt til i Nordby, hvor strikkere fra ind- og udland, samler sig om strik, som et passioneret fællesskab.

Nordby Wooldays har tidligere trukket op mod 8-10.000 strikkegæster til øen, og har derfor været et yderst vigtigt event for mange af øens erhvervsdrivende. Festivalen har i høj grad udvidet sæsonen på Fanø, faktisk er der i strikkeugen lige så travlt, som der er i højsæsonen.  Indehaver af Rudbecks i Nordby og formand for Nordby Handel, Tilde Rudbeck, er en af dem, som har haft stor glæde af de mange strikkegæster: ”Det er noget vi forbereder os på og ser frem til hvert år. Det er en dejlig fornemmelse når restauranten er fyldt med glade gæster, som mødes over en fælles passion, det skaber en helt særlig og hyggelig stemning!”

Tilde gør også en dyd ud af at tage sig godt af strikkegæsterne, og køber altid ind til det, som hun ved de kan lide: ”En af de ting jeg altid sørger for at have på hylderne, er juletræsornamenter – dem elsker de! Så har jeg selvfølgelig købt nogle, som forestiller garnnøgler og sytråd, så de også oplever, at man her på øen gør sig lidt ekstra umage for at imødekomme deres interesse.”

Rudbecks er ikke de eneste, som gør en ekstra indsats for deres mange strikkekunder. På Fanø Bryghus laver de f.eks. hvert år en særlig strikkeøl, nemlig Knit-Wit, ligesom de afholder en årlig strikkekonkurrence, hvor strikkegæsterne inviteres til at strikke en ”øl-jakke” til deres ølflasker.

Men selvom Nordby Wooldays rykker nordpå fra 2024, betyder det ikke at Fanø stopper med at strikke – tværtimod! Strik er blevet en del af Fanøs DNA, og derfor arbejdes der nu på at videreudvikle den stærke strikkekultur, som allerede er en del af Fanø. Derfor er det også glædeligt, at der fortsat afholdes strikkefestival på Fanø i 2024, hvor hele øen igen håber at gense de garnglade strikkere i dagene 12.-15. september.

Lis Brink Jensen, indehaver af Uldsnedkeren, glæder sig over at der allerede er positive tilbagemeldinger om festivalens fortsættelse: ”Jeg har været med siden de første tanker om en strikkefestival på Fanø blev gjort, og jeg synes det er fantastisk at se, hvad det har medført for øen.” Lis har allerede fået positive tilbagemeldinger fra flere stadeholdere, og glæder sig over at al deres frivillige arbejde i Sønderho, er en succes: ”Vi lægger en masse kræfter i at planlægge og afvikle vores festival her i Sønderho, og det er rart at vide, at man giver tilbage til byen på denne måde.” Al overskud fra borgerforeningens arrangementer i Sønderho går netop til byens foreninger, og hun udtrykker vigtigheden af, at festivalen fortsat vil styrke det lokale sammenhold og erhvervsliv.

Fanø Strik, Nordby Handel, Hotel Fanø og Destination Vadehavskysten

Vil du have besked, når der er mere information om strikkefestival på Fanø i 2024?
Tilmeld dig maillisten her

Fanø Strik

Foto:Fanø Strik