©  Foto:

Legeplads i Vognsbølparken i Esbjerg - Eventyrland

Legepladsen i Vognsbølparken i Esbjerg er et eventyrland, hvor alt kan ske, når fantasien får frit løb. Den centrale del af legepladsen er et miniputlandskab med bakker og et tørlagt vandløb, som krydses via en fin hvid bro.

I vandløbet bor en stor skrubtudse sammen med fisk og dunhammere. På toppen af sneglehøjen holder Søren Snegl til, og i sandkassen flyder en flok vandmænd og brandmænd, som man kan hoppe på hen til sikkerhed på broen. Børnene inviteres til at lege videre imellem parkens træer. Den nærmeste plantning er indrettet som "urskov" med mange forskellige ure på stolper. Plantningen skjuler også en svævebane, så man i ly af træerne kan få vind i håret og sus i maven. Ud over den mere naturprægede indretning findes også et større legestativ med klatremuligheder og rutsjebaner, gynger og en lille amfitrappe, hvor en lille gruppe børn kan sidde sammen.

Der er toilet og en pavillon med bænke på legepladsen. Vognsbøl Parken er oprindelig et lystanlæg med store løvtræer bygget op omkring et vandløb. Vandløbet er opdæmmet og opleves i dag som en række sammenhængende søer. Der er gode muligheder for at se på ænder og finde insekter og andre smådyr ved vandkanten. I øvrigt rummer parken en del store græsplæner, hvoraf flere skråner ned mod vandet og danner grundlag for byens bedste kælkebakker,men også om sommeren er de skrånende plæner attraktive for legesyge gæster.