Vadehavskysten
8 gode råd til bæredygtig ferie på Fanø | Vadehavskysten

Bæredygtig ferie

Nyd ferien, oplev øen og hjælp os med at passe på den.
8 gode råd til en bæredygtig ferie på Fanø.

#01
Sænk tempoet og skru op for indtrykkene. Undgå at bilen kører i tomgang. Lad bilen stå ved sommerhuset eller på parkeringen i Esbjerg. Kør på cykel eller gå. Det er den bedste måde at opleve Fanø, og det tæller i CO2-regnskabet.

#02
Køb lokale fødevarer og brugskunst. Spis ude. Restauranter, caféer og takeaway giver mindre madspild og mere ferie. Besøg vores museer, søg de lokale oplevelser og brug øens guider. Her får du de bedste fortællinger og største oplevelser. Deltag i vores festivaller, koncerter og events. Det sikrer et levende lokalsamfund.

#03
Tag dit AFFALD med dig, sortér det og aflevér det på øens affaldsstationer. 

#04
Fanøs natur vrimler med sæler, rådyr, ræve og kaniner. Og vi har flere truede dyrearter. Lad sælungerne ligge i vandkanten. Ræve og rådyr skal selv finde deres mad i naturen. Lad de VILDE DYR være vilde og nyd synet af dem på afstand og giv dem plads til at hvile, spise og formere sig.

#05
Millioner af trækfugle lander hvert år på Fanø for at spise og hvile. Mange fugle yngler på stranden, i klitterne og på heden. Nyd fuglene på afstand. Sving bilen uden om flokkene og hjælp din hund med at lade fuglene i fred.

#06
Spar på strømmen, sluk for lyset og nyd himlen.

#07
Vi er omgivet af fantastisk badevand, fascinerende tidevand og velsmagende drikkevand. Vis respekt for bølger og strøm. Vær opmærksom på tidevandet. Drik vandet fra hanen og drop plastikflaskerne. Spring et brusebad og en tøjvask over.

#08
Fanøs smukke natur og brede strande kan benyttes af alle. Som gæst kan du opleve og NYDE Naturen FRIT over alt på øen. Læs skiltningen og orienter dig om de gældende regler og hensyn til naturen. Hjælp os især med at beskytte de smukke klitter, der er sårbare overfor slid.