Lystfiskeri

Foto: Vadehavskysten

Uanset om du er til åfiskeri eller Put & Take byder området på store oplevelser. Åerne omkring Ribe og Esbjerg kan tilbyde noget af Danmarks bedste fiskevand. Derudover findes smukt beliggende lystfiskersøer tæt ved Ribe og Esbjerg.

Velkommen til Danmarks bedste fiskevande
I den sydvestlige del af Danmark findes fiskevand af meget høj standard, og ethvert åløb har en fin bestand af fisk.

Modsat i mange af vores nabolande møder du ikke fisketomme åer eller naturlige søer uden fisk, og hvis du lærer forholdene at kende, vil du sjældent komme tomhændet hjem fra en fisketur.

Se folderen om, hvor du må fiske i Kongeåen

Fisketegn og fiskekort
Alle personer mellem 18 og 65 år, der ønsker at fiske i Danmark, skal have et gyldigt lystfisketegn på sig. Lystfisketegnet kan du købe på www.fisketegn.dk. Hvis du ønsker at fiske i en ørredsø/Put & Take sø, skal du ikke have et lystfisketegn, men betale for det antal timer du ønsker at fiske.
Udover et lystfisketegn er et fiskekort nødvendigt, hvis du f.eks. vil fiske i Kongeåen, Sneum Å og Holsted Å. Disse fiskekort kan købes på www.fiskekort.dk

Kortsalgssted i Esbjerg
Esbjerg Fiskernes Indkøb
Vesterhavsgade 155
6700 Esbjerg
telefon 75 45 12 88
Her kan du købe fiskekort til vandløb i Sydvestjydsk Sportsfiskerforenings område.

Når vi er på lystfisketur

Fiskeri har altid været en del af hverdagen ved Vadehavet, og en lystfisketur er en fantastisk måde at opleve naturen og samtidig få en enestående fiskeoplevelse.

Her får du vores bedste råd til, hvordan fisketuren bliver så god som muligt for både dig, naturen og de øvrige gæster i nationalparken:

  • Vi sørger for at have det rigtige fisketegn. Alle mellem 18 og 65 skal have et gyldigt fisketegn, uanset om de vil fiske i fersk- eller saltvand.
  • Vi følger lovene for, hvornår forskellige fisk må fiskes, og vi undlader at fiske i fredningszoner.
  • Vi bruger altid stier for at nå vores ønskede fiskested, og vi undgår at gå på nysåede marker.
  • Vi er opmærksomme på andre fiskere og står helst 20 meter fra den nærmeste fisker, inden vi kaster linen ud.
  • Vi fjerner alle kroge og liner, selv de små stumper, da fugle, dyr og andre friluftsbrugere kan blive fanget eller kvalt i dem.
  • Vi tager aldrig mere med hjem fra fisketuren, end vi selv kan spise eller har plads til i fryseren.
  • Hvis vi genudsætter fisken, sørger vi for, at den lider mindst mulig overlast. • Hvis vi fisker med garn, husker vi altid navn, telefonnummer og fisketegnnummer på garnet, og vi tjekker vores garn efter hvert højvande.
  • Vi samler det affald op, vi finder, og tager det med – også selvom det ikke er vores eget.
  • Vi husker på, at vi er gæster i naturen, og undgår derfor at forstyrre fugle, sæler og andre dyr unødigt.
  • Vi er helt med på, at det er vinden og tidevandet, der bestemmer ved Vadehavet, og derfor tjekker vi altid DMI, inden vi tager afsted.

Nationalpark Vadehavet - Code of Conduct