Vadehavet | Nøgletal | Vadehavskysten
Terassen ved Skibbroen | Ribe | Vadehavskysten

Ferie og aktiviteter i Jylland

Foto:Lars Roed - photosbyroed.dk&Vadehavskysten

Aktiviteter i Jylland

Udforsk Vadehavsområdet og opdag nogle af Jyllands spændende og lærerige aktiviteter. Vadehavsområdet byder på en storslået natur og rummer en helt enestående kulturarv.

Oplev Danmarks ældste by, Ribe, der er en seværdighed i sig selv. Overalt i Ribe finder man detaljer, som de fleste andre byer har mistet for længst. Smukt dekorerede døre og facader, middelalderligt bindingsværk og gammeldags gadelamper. De er alle med til at gøre den gamle by ekstra charmerende. Tag på en guidet tur i Ribe og hør de hyggelige og uhyggelige historier. En guidet tur er en af Jyllands helt særlige aktiviteter.

Fanø er den nordligste af de 3 barriere øer på den jyske vestkyst og den eneste, som man skal sejle til. Turen med færgen mellem Esbjerg og Nordby tager kun 12 minutter.

Med sin 15 km lange badestrand er Fanø er at af Danmarks mest populære feriesteder.

Et særligt afsnit af stranden på 3 km er dedikeret til strandsport. Fanø er specielt velegnet til kitesurf, idet det relativ roligt og lavt vand. På stranden er det kørsel med kite-buggy og blokarts. Der er blokart skoler, så man på få minutter kan lære at køre. Blokart er et 3 hjulet køretøj, der drives af et sejl. En optimistjolle på hjul så at sige.

Fanø er verdenskendt for drageflyvning. Flere tusinde drageflyvere fra hele verden kommer i juni for at deltage i Fanø Internationale Dragefestival.

Gå på sælsafari til galgerev og opleve de mange gråsæler og spættede sæler. Ved lavvande er havet tørlagt, så man kan gå 1,5 km ud til sandbanken med sælerne.

På Fanø ligger Danmarks ældste og eneste rigtige links golfbane. Banen ligger i klitarealerne helt ud til Vesterhavet.

Fanø er en ø med stolte maritime traditioner. De mange gamle skipperhuse i Nordby og Sønderho og de mange modelskibe i kirkerne vidner om en tid med velstand. Prøv en byvandring i Danmarks smukkeste landsby Sønderho

På Fanø Skibsfart- og Dragtsamling, Fanø Museum og Hannes Hus kan man opleve, hvordan livet var for fannikerne og sønderhoningerne i sejlskibstiden. Fanødragterne, fanømusikken og fanødansen stammer også fra den epoke, men er stadig en vigtig del af Fanøs kultur.

På Fanø holder Anker Drømmefanger til. Trolden lavet af genbrugsmaterialer og finder du ved hjælp af et skattekort.

Bestig de 5 højeste bjerge på Fanø og få et diplom som ægte Fanø bjergbestiger. De 5 klitter er mellem 15 og 21 m høje og velegnede for begyndere i bjergbestigning.

Nationalpark Vadehavet er Danmarks største nationalpark. Det er et på mange måder storslået naturområde, som bare skal opleves. Stilheden, foranderligheden og det uendelige landskab vil sætte sig som et stærkt minde. Vadehavet og marsken er et af verdens mest værdifulde tidevandsområder med helt afgørende betydning for ynglefugle, fisk, havpattedyr og planteliv. Fire gange i døgnet flyttes en milliard kubikmeter vand i Vadehavet, og der er store kræfter i spil når tidevandet på dramatisk vis flytter rundt på sand og mudder og skaber revler og sandbanker. Der er masser af muligheder for aktiviteter i Nationalpark Vadehavet.

Tag på Sælsafari og oplev sælerne i deres naturlige omgivelser. En sælsafari er en af Jyllands helt særlige aktiviteter.

Oplev det spektakulære naturfænomen Sort Sol, hvor massevis af stære danser ballet på aftenhimlen. Det er et helt unikt syn og en enestående aktivitet i Jylland.

Tag på Østerssafari og pluk dine egne stillehavsøsters. Det er en oplevelse for sig at være derude hvor tidevandet bestemmer og hvor himmel og hav går i et. En helt speciel aktivitet i Jylland.

Bliv klogere på den særlige natur ved Vadehavet på Vadehavscentret, hvor udstillingen er en rejse gennem Vadehavets landskab set igennem områdets millioner af trækfugle. Vadehavscentret er porten til Vadehavet, der er på UNESCO verdensarvsliste. Tag med Vadehavscentrets naturvejledere på tur i Vadehavet og få prøv en af Jyllands særlige aktiviteter.

Tag på Vægterrundgang. Følg vægteren, lyt til hans sange og historier, når han hver dag fra maj til oktober går sin traditionelle runde gennem byens historiske gader. Ribes vægtere formår at skabe en helt særlig stemning, hvor man lever sig ind i en tid, længe før moderne politifolk og alarmer. Vægterrundgangen er en gratis aktivitet i Jylland.

Opdag nogle af Jyllands helt særlige aktiviteter på en tur ved Vadehavet.