Østerstur

Østerssafari

Foto: Thomas Høyrup Christensen

Østerssafari i Vadehavet er en unik og spændende måde at opleve naturen og kulturhistorien i dette UNESCO-verdensarvsområde.

Det er noget helt specielt at opleve Nationalpark Vadehavets uendelige vidder og rå natur i mere end én forstand.
Fuglene, vinden, vandet og det enestående landskab skaber en helt unik stemning.

Østerssafari i Vadehavet er en mulighed for at smage friske østers og en måde at forbinde med naturen og lære om kulturhistorien.

Del en unik oplevelse med venner eller familie, når I tager ud og plukker jeres egne østers i Vadehavet.

Vigtige oplysninger om østerssafari:

  1. Østers er en af de karakteristiske dyrearter i Vadehavet. Det er en bæredygtig ressource, der har været høstet i flere hundrede år. Østers fra Vadehavet er kendt for sin smag og kvalitet.

  2. Østerssafari tilbydes normalt som guidede ture. En erfaren guide vil tage dig med ud i Vadehavet og lære dig om biologi, historie og betydning for økosystemet.
    Vintermånederne er typisk sæson for østersture og du kan bl.a. komme på østerssafari med VadehavscentretMandøpigen og Mandøbussen.

  3. Udover østers kan du også være vidne til det rige dyreliv i Vadehavet, herunder fugle, sæler og andre vandlevende arter. Dette område er kendt for biodiversitet.

  4. Da Vadehavet er et sårbart økosystem, er det vigtigt at deltage i østersture, der fokuserer på bæredygtighed og bevaring af miljøet. Nogle ture kan også inkludere oplysninger om miljøudfordringer og bevaringsindsatsen i området.