©  Foto:

Kitesurf spot på Rindby Strand - Fanø

Rindby Strand ligger på vestsiden af Fanø, det vil sige det er surf i Nordsøen. Området ligger i ”læ” af Horns Rev og det er således mere roligt og fladt vand end normalt på den jyske vestkyst.

Spottet placeret på stranden, hvor der er god mulighed for oprigning og launch. Du må køre i bil på stranden, så det gør det dejligt nemt, at du ikke skal gå med dit udstyr.

Stranden er en “hård” sandstrand uden sten. Der er få knivmuslinger, men de ligger synligt fremme.

Du sejler i åbent hav og skal derfor være opmærksom på strøm og tidevand. Det frarådes at gå ud i fralandsvind.

Spottet er placeret i Vadehavet, så forskellen mellem høj- og lavvande har stor indflydelse på bølgerne.

Omkring lavvande skal du være opmærksom på, at der kan være en del sandbanker og revler som næsten kun lige bliver synlige. Du kan derfor med fordel tage ud mens sandbankerne er synlige, for at orientere dig om hvor sandbankerne er placeret, da sigtbarheden i vandet ikke er god nok til at kunne se dybden.

Jo tættere du kommer på højvande, jo mere chop og jo større vil bølgerne blive.

Det bedste tidspunkt er omkring 2 timer før og efter lavvande, for at undgå større bølger som kan være rodede og ustrukturerede at sejle i.

Når du parkerer på stranden, skal du være opmærksom på ikke at parkere for tæt på vandet, da der er stor forskel på høj- og lavvande pga. af tidevandet. Parker derfor et godt stykke fra vandkanten, for at undgå at bilen bliver “fanget” af vandet.

Der kan sejles i vindretningerne fra syd til nordvest.

 

Kitesurf på Fanø er en del af projektet ØHigh5 og er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.