©  Foto:

Fotospot - Kammerslusen

Kammerslusen

Tag dit kamera med på tur til et sted, hvor Vadehavets særlige natur kan opleves på nært hold.

Ved udmundingen af Ribe Å ligger Kammerslusen. Kammerslusen blev bygget i år 1912 sammen med diget, der beskytter landet bagved mod oversvømmelser. Slusen blev bygget efter flere stormflode, hvor vandstanden var mere end 4 meter højere end normalt i Ribe. Slusen har to sæt porte på ca. 2 meter, der udligner tidevandsforskellen og kan bringe skibe fra ét vandstandsniveau til et andet, så de kan sejle videre, enten ind ad åen eller ud i Vadehavet.

Dette er altså et helt oplagt sted at fotografere. Et ideelt spot at tage billeder er oppe på midten af broen. Her kan man til den ene side se den forunderlige vade med en masse dyreliv og aktivitet fra mindre skibe som vil passere slusen. Hvis man vender sig om, kan man i det flade marsklandskab se, hvordan Ribe Å snor sig så langt øjet rækker. Omkring slusen ligger små fritidsboliger ud til åen, som giver en helt idyllisk stemning.

Kammerslusen er også ideel for fuglefotografer. Gå en tur på diget, langs åen eller inde i marsklandskabet og se nærmere på fuglelivet, som er særligt for området. Flere gange årligt kan man være heldig at fange fænomenet Sort Sol nær Kammerslusen, hvor tusindvis at stære samles på træk i store flokke og laver nogle meget fascinerende formationer på himlen.

Det anbefales at besøge stedet ved solnedgang, hvor hav og himmel bliver til ét. Farverne ved solnedgangen spejler sig i vandet på en smuk måde.

Parkering kan ske ved siden af slusen, hvorfra man kan vandre rundt i området.