©  Foto:

Engel & Hein

Engel & Hein er på sin vis et barn af Fanø Vesterland. En historie om to storkøbenhavnere som blev draget af naturen, roen, vinden og menneskene, som kendetegner den lille store ø vest for det sydvestlige Jylland. Og en drøm om at levere noget særligt til de mennesker, som kommer på besøg.

Vi har åbnet et spisested med udgangspunkt i os selv. Når vi går ud og spiser, har vi en forventning om, at maden spiller, og at smagen er i centrum. Det bør være grundlaget for enhver restaurant. Men hvad består de næste lag så af?

For os er stemningen, atmosfæren og værtskabet vigtigt. Derfor er Engel & Hein indrettet som en forlængelse af vores dagligstue, hvor vi i høj grad føler os hjemme. Og det skal I også gøre.

Vi er inspireret af meget forskellige spisesteder, som har det til fælles, at smagen kommer frem i maden, og vi føler os som noget særligt, mens vi er på besøg. Thomas og Åse fra Restaurante Patría i det sydvestlige Spanien har vist vejen til, hvordan ukompliceret mad og kærligt værtskab kan få alt til at gå op i en højere enhed. I en anden størrelse og del af verden viser og lærer Christian Gustafsson Cazón fra Per Thøstesens Bistro Boheme os gang på gang, hvordan service gøres til en leg uden at miste elegancen i en dedikeret personlig betjening. Og at besøge Mads Battlefelds Sushi Anaba bør alle med interesse for både mad og service prioritere. Roen, enkeltheden og den samlede oplevelse er (ud over maden) noget helt, helt særligt.

Ovenstående inspirerende spisesteder er vidt forskellige fra hinanden. Og vi er ikke en version 2 af hverken det ene, det andet eller det tredje sted. Men vi tager en lille del med fra de steder, som vi har kære, og dét er, hvad Engel og Hein er. Et ukompliceret spisested med plads til fordybelse over maden, men lige så meget med højt til loftet og plads til at holde et gilde med store armbevægelser for mange mennesker – eller bare at kigge forbi, nyde nogle enkle og ligetil serveringer, få en kaffe og et stykke kage og daffe videre. Ligesom vi selv kan lide at gøre det på alle disse måder, hvor end vi er.

Vi håber, at vores gæster tager et lille stykke af os og af Engel & Hein med videre i livet. Vi vil gerne huskes for vores mad, vores rum og vores stemning. Det sidste bidrager I selv til. Og sammen skaber vi mindeværdige madstunder, store som små.