©  Foto:

Cykling på Fanø

Fanø er en fantastisk cykelø.
Der er cykelstier mellem alle byerne på Fanø, så det er trygt at cykle på øen, også for børn. Derfor kan du trygt lade bilen stå og tage cyklen rundt på øen.
Fanø er ca. 15 km lang fra den nordlige del til den sydlige del og ca. 5 km på det bredeste sted, så afstandene er korte.

Fanø er ikke kun en populær turistdestination, men også en cykelvenlig ø.

De mindre veje på Fanø har meget lidt trafik og er derfor velegnede til at cykle på. Det gælder også stranden.

Cykling på Fanø giver dig mulighed for at nyde den smukke kystlinje, de brede sandstrande og det karakteristiske klitlandskab. Du kan cykle langs vandet, udforske byer som Nordby og Sønderho, og nyde den friske havluft og det rolige miljø.

Tæt på vandet er sandet ofte løst og svært at cykle i, men tæt på klitterne er sandet hårdt og ligeså behageligt at køre på som en cykelsti. Stranden er perfekt til cykling.

Midt på øen findes en række markveje og skovstier, hvor man må cykle. De fleste af stierne er rigtig gode at cykle på, imens andre kan være lidt ujævne eller med løst sand. 

Trods Fanøs beskedne størrelse er der stor variation i landskabet, så det er muligt både at opleve klitter og strand, vadehavs landskabet, klitheden og klitplantagen på en dagstur.

Du kan finde cykeludlejningsselskaber på Fanø, hvor du kan leje cykler for en dag eller længere tid. Der er også mulighed for at medbringe din egen cykel med færgen fra Esbjerg.

Fanø er generelt cykelvenlig med velholdte stier mange steder, cykelvenlige veje og en afslappet atmosfære. Det er en perfekt destination for cykelentusiaster, der ønsker at kombinere motion og naturoplevelser.

Spørg på Fanø Turistinformation, hvor du også kan erhverve 5 forskellige cykelkort.

LEJ CYKLER

Her kan du finde steder, hvor du kan leje cykler på Fanø:

Nordby
Fanø Bikes
Fri Bikeshop

Rindby Strand
Fanø Cykler
Club Fanø

Hele øen
Lej via app og 13 opsamlingsstationer

Cykelruter på Fanø 

Rute 1
Verdensarv Vadehavet er på 42 km. Denne cykeltur fører dig hele øen rundt til nogle af de mest markante naturtyper. Vadehavet er et af verdens største tidevandsområder med uerstattelige naturværdier og unikke landskaber. Derfor er Vadehavet af UNESCO udpeget som Verdensarv til glæde for nuværende og fremtidige generationer. 

Rute 2
Atlantvolden. Ruten er på 26 km. Denne cykeltur fører jer rundt til nogle af de mest markante anlæg, der blev opført af den tyske besættelsesmagt under 2. Verdenskrig. Mange steder på Fanø ses stadig grå betonbunkere spredt rundt i klitterne. Det er resterne af Atlantvolden, et kæmpe forsvarsværk fra Nordnorge til Spanien, som det tyske forsvar opførte under 2. Verdenskrig for at forhindre en invasion fra de vestlige allierede. 

Rute 3
Panoramarute 404. Ruten er 26 km. Panoramarute 404 (luft under vingerne) er det eneste af cykelforslagene på Fanø, der er afmærket. Det står frit for at starte turen hvor som helst.
Denne beskrivelse er med udgangspunkt i Fanø Færgen. Ruten giver jer mulighed for at opleve nogle af de mest spændende landskaber på den nordlige del af Fanø. 

Rute 4
”Big Five”. Ruten er på 37 km. Denne cykeltur fører jer rundt til de 5 højeste bjerge på Fanø.
Bjergene er naturligvis ikke rigtige bjerge, men klittoppe. De 5 klitter er spredt ud over hele Fanø. De repræsenterer både forskellige stadier i øens udvikling, og fra toppene er der udsigt over nogle af de mest karakteristiske landskaber. 

Rute 5
Mountain Bike sporet er på 7 km og ligger smukt i den vestlige side af Fanø Klitplantage.