Vadehavskysten

Transport til Mandø

Midt i Nationalpark Vadehavet ligger Danmarks eneste ø, som kun kan nås ved lavvande. Den offentlige vej, Låningsvejen, er hævet over havbunden, men den oversvømmes stadig to gange i døgnet af tidevandet.

Trafikken mellem Mandø og fastlandet afskæres to gange i døgnet af tidevandet. Hvis du tager en af traktorbusserne over vaden, omsluttes ud straks af den høje himmel og landskabets dynamik.

Traktorbus
I sommerhalvåret krydser traktorbussen dagligt vaden til og fra Mandø. Det kan anbefales at køre til Mandø med traktorbus. Det er i sig selv en stor oplevelse, og så kommer man til og fra Mandø i god behold. Kig ind på traktorbussens hjemmeside og se køreplaner.

I egen bil
Kender man tidevandet kan man tage på tur i egen bil via Låningsvejen til Mandø. Information om høj- og lavvande kan ses på dmi.dk, her kan du se hvordan vandstandsprognosen skal aflæses.

Ved kørsel i egen bil til Mandø
Ring til Ellen fra Mandø Brugs på tel. +45 24 80 09 20 eller Berit fra Restaurant Vadehavet på tel. +45 22 79 14 07 og få oplyst tidevandstiderne, før du selv kører til Mandø.

Låningsvejen til Mandø | Vadehavskysten

Låningsvejen til Mandø