Vadehavet | Nøgletal | VisitRibeEsbjerg
Lærerige og fascinerende

aktiviteter i jylland

Terassen ved Skibbroen | Ribe

Aktiviteter i jylland

Udforsk Vadehavsområdet og opdag nogle af Jyllands spændende og lærerige aktiviteter. Vadehavsområdet byder på en storslået natur og rummer en helt enestående kulturarv.

Oplev Danmarks ældste by, Ribe, der er en seværdighed i sig selv. Overalt i Ribe finder man detaljer, som de fleste andre byer har mistet for længst. Smukt dekorerede døre og facader, middelalderligt bindingsværk og gammeldags gadelamper. De er alle med til at gøre den gamle by ekstra charmerende. Tag på en guidet tur i Ribe og hør de hyggelige og uhyggelige historier. En guidet tur er en af Jyllands helt særlige aktiviteter.

Nationalpark Vadehavet er Danmarks største nationalpark. Det er et på mange måder storslået naturområde, som bare skal opleves. Stilheden, foranderligheden og det uendelige landskab vil sætte sig som et stærkt minde. Vadehavet og marsken er et af verdens mest værdifulde tidevandsområder med helt afgørende betydning for ynglefugle, fisk, havpattedyr og planteliv. Fire gange i døgnet flyttes en milliard kubikmeter vand i Vadehavet, og der er store kræfter i spil når tidevandet på dramatisk vis flytter rundt på sand og mudder og skaber revler og sandbanker. Der er masser af muligheder for aktiviteter i Nationalpark Vadehavet.

Tag på Sælsafari og oplev sælerne i deres naturlige omgivelser. En sælsafari er en af Jyllands helt særlige aktiviteter.

Oplev det spektakulære naturfænomen Sort Sol, hvor massevis af stære danser ballet på aftenhimlen. Det er et helt unikt syn og en enestående aktivitet i Jylland.

Tag på Østerssafari og pluk dine egne stillehavsøsters. Det er en oplevelse for sig at være derude hvor tidevandet bestemmer og hvor himmel og hav går i et. En helt speciel aktivitet i Jylland.

Bliv klogere på den særlige natur ved Vadehavet på Vadehavscentret, hvor udstillingen er en rejse gennem Vadehavets landskab set igennem områdets millioner af trækfugle. Vadehavscentret er porten til Vadehavet, der er på UNESCO verdensarvsliste. Tag med Vadehavscentrets naturvejledere på tur i Vadehavet og få prøv en af Jyllands særlige aktiviteter.

Tag på Vægterrundgang. Følg vægteren, lyt til hans sange og historier, når han hver dag fra maj til oktober går sin traditionelle runde gennem byens historiske gader. Ribes vægtere formår at skabe en helt særlig stemning, hvor man lever sig ind i en tid, længe før moderne politifolk og alarmer. Vægterrundgangen er en gratis aktivitet i Jylland.

Opdag nogle af Jyllands helt særlige aktiviteter på en tur ved Vadehavet.

Ribe Domkirke og åen

Oplev Ribe

Mennesket ved Havet i solskin | Vadehavskysten

Oplev Esbjerg

Vadehavet | Nøgletal | VisitRibeEsbjerg

Oplev Vadehavet