Vestkysten

14 millioner kroner på vej til vestkysten

Foto: Photos by Roed

Destination Vadehavskysten har sammen med de andre vestkyst-destinationer kæmpet hårdt for at blive prioriteret på finansloven.

12.12.2023

5 millioner blev afsat til udviklingsplanen for vestkysten på finansloven, men nu har regeringen fundet yderligere 9 millioner til vestkystens udviklingstiltag, så det ser ud til at den fokuserede indsats har lønnet sig.

”Vi arbejder stadig på at få del i den årlige bevilling på 25 mio. kr., som har været ønsket fra starten, men vi er selvfølgelig rigtig glade for at få ørenlyd på Christiansborg”, siger destinationschef Hans Peter Folmann.

Regeringen er sammen med et bredt flertal af Folketingets partier blevet enige om at afsætte over 40 millioner kroner til nye initiativer, der skal styrke turismeudviklingen i hele landet og særligt uden for de større byer.
I aftalen er der afsat 9 millioner kroner specifikt til vestkystens udviklingstiltag, mens 15 af de 40 millioner kroner er afsat til international markedsføring.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S), som besøgte Vadehavscentret og Ribe by i november, forklarer bevillingen af de 40 millioner kroner:

- Vi kan se, at flere og flere søger mod de naturnære oplevelser b.la. ved vores kyster, og at udenlandske gæster i højere grad ser mod Danmark, når de planlægger deres ferie. Derfor giver vi nu sammen med et bredt flertal af Folketingets partier over 40 millioner kroner til indsatser, som skal understøtte den gode udvikling særligt uden for de store byer og uden for højsæsonen. For turismen er mere end oplevelser og gode minder, for det betyder også vækst og arbejdspladser i hele landet.

Der har indtil videre i år været 4,3 procent flere turistovernatninger i Danmark sammenlignet med sidste år. Den udvikling vil regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier styrke med over 40 millioner kroner.
Midlerne skal gå til at sætte yderligere gang i udviklingen af kyst- og naturturismen og på at få mere gang i turismen uden for højsæsonen – særligt uden for de større byer. 

Der afsættes ligeledes midler til at tiltrække flere udenlandske turister i forbindelse med cykelevents i Danmark.

Partierne, der er blevet enige om at afsætte pengene, er Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne, Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet.

For yderligere information:
Kontakt Hans Peter Folmann, hpf@vadehavskysten.dk - 20308618