Gå til indhold
©  Foto:

The Tall Ships Races Crew Parade

Fredag kan du opleve et paradeoptog i gådgaden i Esbjerg. Gaden forvandles til en kæmpe fest, når besætningerne går mod Torvet.  

Stil op langs Kongensgade for at opleve den festlige Crew Parade, hvor besætningerne fra skibene finder uniformen frem og tager udklædning på for at repræsentere deres skib og nation, når de går gennem Esbjergs gader.

Søværnets Tamburkorps varmer op på en del af ruten fra kl. 14.40, hvor de marcherer fra Englandsgade og via Kongensgade mod Stormgade. Her mødes korpset med den ventende parade. Tamburkorpset får æren af at føre paraden gennem ruten på ca. 2 km fra starten ved Kongensgade og Stormgade. 

Paraden fortsætter via Kongensgade ned til Østergade, her drejer paraden for at fortsætte ad Norgesgade og videre ad Torvegade for at slutte på Tovet. 

Med i paraden går også sjove og musikalske indslag. Kig op og spot styltegængerne, Sea Heroes, imens HabenGoods originale street stomp cykel sørger for de rette rytmer.

Til lejligheden stiller Casper Mikkelsen med et streetband på syv musikere, der også byder på masser af festlige toner. Bagtroppen, som runder hele paraden af, består af solid underholdning i form af HeatBeat Group, som med masser af energi sørger for at få hele paraden til Torvet.

Paraden når Torvet omkring kl. 15.45. Her vil der være prisoverrækkelse kl. 16, hvor skibene modtager forskellige præmier for deres deltagelse i The Tall Ships Races.