©  Foto:

Sommerferieaktiviteter på Fiskeri- og Søfartsmuseet

Besøg museet i sommerferien og oplev at hav af aktiviteter! Du kan opleve introduktioner, sæl- og fiskefodringer, være kreativ og komme på "Togt med Johannes"

Introduktion til udstillingerne på Fiskeri- og Søfartsmuseet

Få en introduktion til vores udstillinger med en museumsformidler. Denne weekend kan du få en introduktion til: 

Saltvandsakvariet – kl. 12:00
Med sine 150.000 liter saltvand kan du i saltvandsakvariet komme med på rejsen i de danske havområder. Turen starter på strandbredden og går ned til havets dyb på bunden af Nordsøen. 

Havets mysterier – kl. 13:45
Havet er fyldt med myter og mysterier og med særudstillingen Havets mysterier kommer du med på en rejse i et magisk univers. Udstillingen er stemningsfuldt og tager dig med fra vandoverfladen ned til havets dyb. 

Introduktionerne foregår i forhallen.

 

Fiskefodring

Kl. 13:00 kan du se med når vores formidlere udvælger et af akvarierne i akvariehallen og fodrer dyrene deri. Til fodringen fortæller de lidt om akvariet, de dyr der er deri og hvad de får at spise - og så er man selvfølgelig også velkommen til at stille spørgsmål, hvis man er lidt mere nysgerrig på dyrene i akvariet. 

Sæltræning

Kl. 11:00 og kl. 14:30 kan du opleve de daglige sæltræninger hvor du kommer helt tæt på, når sælerne bliver trænet og fodret. Du får samtidig gode historier og informationer om sælerne fortalt af vores formidlere. Der fortælles på både dansk og engelsk.
Vi træner vores sæler flere gange om dagen, sådan at de bliver aktiveret og får motion. Det er vigtigt for os at træne sælerne, så de er trygge ved, at vi håndterer dem i vores daglige arbejde med at holde dem sunde og raske. 

Tegn din udsigt i KreaLab

Fra kl. 11:00 - 17:00 kan du tegne din udsigt i KreaLab.
Forestil dig, at du er gået ombord på Esbjergs sidste fiskekutter, E1 Claus Sørensen, og inden længe stævner I ud. Du får hurtigt vind i håret og mærker, hvordan kutterens motor får dækket til at ryste under dine fødder. Du drejer på rattet for at styre ud af Esbjerg havn og kigger ud ad styrehusets vindue.

Hvad ser du?

Skinner solen, er havet fyldt med havfruer, sørøvere eller søslanger? Trækker det op til storm? Eller har du udsigt til en sjov sommerferie? Det er alt sammen helt op til dig – det er nemlig din udsigt. 

 

Tag "På togt med Johannes"

Nu får børnefamilier en unik mulighed for at stå til søs med Fiskeri- og Søfartsmuseets fiskekutter, E1 Claus Sørensen, når vi stævner ud fra Esbjerg Strand. 

Undervejs bliver kutteren forvandlet til en sejlende kulisse, når vi fortæller historien om 16-årige Johannes, der skal på sit første togt som kokkedreng i 1940’erne. Vi følger bl.a. Johannes ind i fiskerihavnen, ud på åbent hav og til Skallingen, hvor vi kan se sæler, hvis vi er heldige. Imens vi sejler, bliver der også mulighed for at gå på opdagelse under dæk og prøve forskellige aktiviteter, som hører med til livet som fisker.

På togt med Johannes henvender sig til familier med børn på mellem seks og 14 år. 
Se afgange og køb billetter HER.

 

Dagsprogram

Kl. 10:00 Museet åbner
Kl. 11:00 KreaLab åbner
Kl. 11:00 Sælfodring
Kl. 12:00 Introduktion til Saltvandsakvariet (i forhallen)
Kl. 13:00 Fiskefodring (i akvariet)
Kl. 13:45 Introduktion til "Havets mysterier" (i forhallen)
Kl. 14:30 Sælfodring
Kl. 17:00 KreaLab lukker
Kl. 18:00 Museet lukker