©  Foto:

Særudstilling - HEXEÆG på HEX! Museum of Witch Hunt

HEXEÆG Udstillingen - En Rejse ind i Heksekunstens Verden

Særudstilling - 28. juni – 18. december 2024

Kom og se HEXEÆG, en spændende kunstudstilling lavet af Rune fra Rune Fjord Studio og Esben fra 10 Tons, som åbner den 28. juni. Udstillingen er lavet sammen med 110 elever fra Skads Skole i Esbjerg.

HEXEÆG handler om frygt og hvordan det påvirkede folk i 1600-tallet. Hvordan kunne folk gøre onde ting mod andre, fordi de var bange? Hvad gemmer et æg, et symbol på liv, på? Er det godt eller dårligt, eller er det verden, der bestemmer, når det klækkes?

I udstillingen er det æggene, der gemmer på det ukendte, det frygtede, det onde, men måske også på det beskyttende og håbet om noget bedre. Æggene er allerede lavet af eleverne fra Skads skole, og hvert æg er unikt, lavet af naturlige materialer og efterladt med interessante spor fra rakubrænding.

Udstillingen viser forskellige rum, der hver især handler om forskellige dele af heksetemaet. Fra “Det Gode og Det Onde”, hvor besøgende kan se forskellen mellem liv og død, til “Sygdom og Helbredelse”, der kombinerer moderne videnskab og gammel visdom, og endelig “Natur vs. Kultur”, der udfordrer vores forhold til naturen omkring os.

Besøgende inviteres på en rejse gennem tid og tro, hvor gamle og nye verdener mødes i en kunstnerisk fortælling om magi, medicin og mystik. HEXEÆG er en hyldest til de mange sider af heksekunst og den evige dans mellem lys og mørke, det gode og det onde, videnskab og overtro.

Vi ser frem til at byde dig velkommen til denne unikke oplevelse. Du kan se udstillingen på HEX! Museum of Witch Hunt indtil 18. december 2024.