Gå til indhold
©  Foto:

Særudstilling Børn. Ikke hekse!

Skal børn skal lide under voksnes overtro? Nej – men mange gør det alligevel!

Udstillingen går bag om Nigerias”heksebørn” og fortæller om Land of Hope, hjælpeorganisationen der giver forfulgte børn et godt og trygt og godt børneliv – og endda hjælper dem med at holde fast i kontakten til de lokalsamfund, der har forfulgt dem.

Hvad skaber et heksebarn?

Det gælder også i dag - som i 15-1600-tallet, at menneskers frygt kan have grusomme konsekvenser, og heksebørnene er da også ofte produkt af voksnes angst for sult, sygdomme og katastrofer.

Den tro på heksekraft og sort magi, børnene bliver ofre for, hviler på en kompleks blanding af sociale, økonomiske og religiøse faktorer.

Udstillingen fortæller om livsvilkårene for børn og voksne i delstaten Akwa Ibom i Nigeria og giver indblik i den verden, som skaber heksebørnene.

Land of Hope: Hjemsted for børn. Ikke hekse.

Siden 2012 har danskeren Anja Lovén arbejdet for at redde Nigerias heksebørn. Men hendes nødhjælpsorganisation, Land of Hope, fjerner ikke blot de anklagede børn. De har blik for de komplekse sammenhænge, så de tager også fat i problemets kerne, som ligger ude i de fattige landsbyer.

Her gør Land of Hope lokalsamfundene stærkere gennem et omfattende oplysningsarbejde. Land of Hope gør dem i stand til at tale deres sag overfor myndighederne, når de har brug for hjælp.

Se eksempler på Land of Hopes aktiviteter, heriblandt hvordan de støtter barnet i at bevare kontakten til det lokalsamfund, som udstødte det.

Malerier

Børnene på Land of Hope har meget voldsomme oplevelser med sig, og de bruger blandt andet kunst til at give deres følelser et udtryk.

Vi er så heldige at få lov at vise en række af børnenes billeder.

Follow us: