Gå til indhold
©  Foto:

Ørkenvandring med Vadehavscentret

Vandring til Danmarks største ørken

Vi mødes ved på Mandø ved Mandøbussens parkeringsplads, hvor vi starter vores ca. 6 km lange vandring gennem byen, over havbunden og ud til Koresand – Danmarks største ørken. I Vadehavet er det tidevandet og vinden, der former landskabet og sætter scenen for vores vandring. På en solrig dag vil vi opleve de enorme vidder, men er der diset, vil himmel og hav gå i et og vi vil virkelig føle os langt fra al civilisation. 

På Koresand er der sand så langt øjet rækker og kun få dyr og planter formår at etablere sig. Men mens vi går langs den øde kyst, ser vi måske en sæl i vandet eller en havørn, der søger efter ådsler. 

Vi kigger efter muslingeskaller og konksnegle, som er skyllet i land – og hvis vi er heldige, kan det være vi finder en klump rav.  

Turens forløb: Vi vandrer både over blød og hård sandbund og igennem en tidevandsrende, hvor det kan være en fordel at være iført badetøj. Turen over havbunden kan klares i bare tæer, men på Koresand ligger der mange skaller og det er derfor en god idé at medbringe sko, der kan tåle vand. Når vi har vandret de godt 6 km, bliver vi hentet af Mandøbussen, som kører os tilbage til Mandø. 

Varighed: vi vandrer ca. 4 timer. 

Ørkenvanding finder sted:

19.07. kl. 11.00

18.08. kl. 11.00

Follow us: