Gå til indhold
©  Foto:

Kina til Fanø - kinesiske skatte fra Nationalmuseet

Hen over sommeren bliver Fanø Kunstmuseum til et kinesisk skatkammer, når 22 kinesiske værker fra Nationalmuseets samling for første gang bliver vist uden for København. Her tager de gæsterne med til Riget i Midten i 17- og 1800-tallet.

Her oplever vi de vigtigste mødesteder mellem Europa og Kina i perioden. Vi ser ind i den rige flodkultur på Perlefloden, og som noget helt særligt kommer vi ind bag den handelsscene, som de europæiske købmænd agerede i, helt ud til stederne hvor teen, silken, bomulden og porcelænet blev produceret. Også Qianlong-kejseren (1711-1799) hilser på os gennem sin kalligrafi, måske beskyttet af dæmonjægeren Zhong Kui, som også optræder i udstillingen.

Fanø Kunstmuseum har helt usædvanligt fået tilladelse til at udstille 22 kinesiske kunstværker fra Nationalmuseet. Nogle af værkerne har kunnet ses på nationalmuseet, andre har aldrig tidligere været udstillet. Værkerne karakteriseres alle som værende af national betydning. 

Værkerne tager de gæsterne med til Riget i Midten i 17- og 1800-tallet. Her oplever vi de vigtigste mødesteder mellem Europa og Kina i perioden. Vi ser ind i den rige flodkultur på Perlefloden, og som noget helt særligt kommer vi ind bag den handelsscene, som de europæiske købmænd agerede i, helt ud til stederne hvor teen, silken, bomulden og porcelænet blev produceret. Også Qianlong-kejseren (1711-1799) hilser på os gennem sin kalligrafi, måske beskyttet af dæmonjægeren Zhong Kui, som også optræder i udstillingen.

I sammenhæng med udstillingen udgiver Fanø Kunstmuseum i samarbejde med Gads Forlag kataloget Kina på Fanø – kinesiske skatte fra Nationalmuseet. Kataloget er skrevet af museumsinspektør, ph.d. Benjamin Asmussen fra M/S Museet for Søfart, der i en årrække har forsket og formidlet dansk-kinesiske forbindelser. I den forbindelse holder Benjamin asmussen den 4 juni et foredrag om emnet. Billeter kan købes hos Fanø Kunstmuseum.  

Udstillingen er en del af Kina til Fanø - en festival om kinesisk kultur, som også omfatter besøg af 25 af de mest anerkendte kinesiske dragebyggere, der vil vise deres dragekunst på stranden ved Fanø Bad i perioden 11. - 16. juni. desuden er der en udstilling i fanø hallen med kinesiske drager samt ikke mindst 2 gallaforestillinger den 11. juni i fanø hallen, hvor det berømte artist trup Zhejiang Arts group vil give optræde med musik, sang, dans og akrobatik.

Follow us: