skip_to_main_content

Jul på den gamle havn - Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg

På Fiskeri- og Søfartsmuseet er der liv og juleaktiviteter inde på museet og omkring den gamle havn på Friland.

På Fiskeri- og Søfartsmuseet er der masser af sjov og julespas hele december, du kan gå på nissejagt og finde alle de frække julenisser der gemmer sig på museet. Kan du finde dem alle, får du en lille præmie som tak for hjælpen. Du kan også få historien om juleappelsinen som blev importeret fra de varme lande. Eller du kan tage dit eget juletræ med hjem fra museumsbesøg i hele december.

De åbne (jule)værksteder
Her kan du opleve det autentiske håndværk i de arbejdende værksteder. Værkstederne bemandes af frivillige medarbejdere, hvoraf mange har arbejdet eller har haft en tilknytning til Esbjerg Havn.
Værkstederne er bemandet lørdag og søndag 10.30-14.30 frem mod jul.

Hestevognskørsel
Hesten fra Guldbergs Hestevognskørsel har fået nissehue på og skaber ægte julestemning, kom og klap hesten og få en tur i hestevognen.
Søndage 12.+19. december 11.30-15.00.

Gløgg og æbleskiver
Fra skibsprovianteringen på Friland sælges der gløgg og æbleskifter, nyd duften, smagen og julestemningen når gode klassiske julesnacks langes over disken.
Gløgg og æbleskiver sælges lørdag og søndag 11.00-14.30 frem mod jul.

Har du mødt julemanden?
Julemanden kommer på Fiskeri- og Søfartsmuseet fordi han også interesserer sig for sæler, skibe og fiskeri. Hvis du møder ham giver han måske en lille gave.
Julemanden besøger museet hver søndag 11.30-14.30 frem mod jul.