Gå til indhold
©  Foto:

Havnerundfart med kutteren E1 Claus Sørensen

Tag med E1 - Claus Sørensen på havnerundfart i Esbjerg Havn

Fra vugge til verdensmål

Få fortællingen om Esbjergs transformation fra eksporthavn til energimetropol, når vi stævner ud med E.1 ”Claus Sørensen”- den sejlende museumskutter der er et levende levn fra Esbjerg-fiskeriets storhedstid. 

Med garanti for vind i håret vil du både komme i berøring med naturen og helt tæt på de gigantiske borerigge, fartøjer og havvindmøller der er på havnen, og opleves bedst fra havsiden. Vi kommer omkring de historiske havnebassiner og ud til de seneste store havneudvidelser, hvor kajen synes ikke at få nogen ende.

Undervejs fortælles historien om Esbjerg Havns enestående udvikling og evne til at omstille sig med de skiftende erhverv, aktiviteter og muligheder på havet - fra landbrugseksport over fiskeri til offshore-erhverv, der er centrum i fortællingen om Esbjerg Havn og hele byens opståen og udvikling.

Lokation: Esbjerg Strand

Varighed: 2 timer

 

Praktiske oplysninger

Hvor afgår skibet fra?
E.1 ”Claus Sørensen” lægger til på Esbjerg Strand ved siden af Museumsfyrskibet, hvorfra alle ture afgår. Det er ca. 1 km. i gåafstand fra museet. Det er også muligt at køre helt ned og parkere tæt på skibet via Esbjerg Brygge. Skibet holder lige ved siden af udsigtstårnet "Sejlet".

 

Adgangsforhold og bekvemmelighed ombord
Sejlads med E.1 er desværre ikke velegnet for gangbesværede. Påstigning foregår via en trappe, og hele dæksarealet er både trangt og skrånende. Der er kun et begrænset antal siddepladser oppe på dækket, så man skal indstille sig på at sejladsen foregår stående. Der er borde og bænke i kabyssen under dæk via en stejl stige. Ved henvendelse på forhånd kan der aftales hjælp til at få gangbesværede eller en person i kørestol om bord med hjælp fra besætningen.

 

Mad og drikke
Det er tilladt at medbringe egen mad og drikke. Vi anbefaler at man medbringer en flaske vand til turen.  

 

Toiletforhold
Der er et toilet med skyl ombord på kutteren. Toilettet er under dæk med adgang via en stejl stige.

 

Beklædning
Medbring praktisk tøj. Selvom vejret på land er fint, er det altid koldere på havet. Vejret kan også pludseligt skifte fra sol til byger og blæst. I tilfælde af en byge er det muligt at gå under dæk og blive skærmet for regnen, men oplevelsen er altid bedst på dækket med garanti for vind i håret – og i værste fald skumsprøjt i ansigtet.

 

Besætning
Vores dygtige besætning har alle stor erfaring i at sejle og består af en blanding af tidligere fiskere og aktive sømænd i handelsflåden. Der er altid to mand om bord – en kaptajn og en bedstemand – som søger for din komfort og sikkerhed om bord.

 

Sikkerhed
Skibet har en besætning på 2 mand og må sejle med op til 23 passagerer. Den er udrustet med to 25 personers oppustelige redningsflåder og moderne redningsveste til alle. Der findes desuden redningsveste til børn i flere størrelser. Børn skal bære redningsvest under sejladsen. Besætningsmedlemmerne er uddannet og trænet i at håndtere ulykker til søs. E.1 ”Claus Sørensen” har sejlet for Fiskeri- og Søfartsmuseet siden 1978 uden nogen er kommet til skade – ud over søsyge, som heldigvis forekommer sjældent, da der ikke sejles i dårligt vejr.
Som passager er man dækket af sin egen ulykkesforsikring.

 

Aflysning ved dårligt vejr
Planlagte ture kan blive aflyst med kort varsel pga. vejret. Kutteren afgår ikke ved en vindstyrke over 12 m/s i middelvinden eller ved dårlig sigtbarhed forårsaget af tåge eller havgus. Det er skipperens beslutning og afgørelse om sejladsen kan gennemføres. Forudbetalte billetter refunderes ved aflysning.

Follow us: