Gå til indhold
©  Foto:

Fisker for en dag på Fiskeri- og Søfartsmuseet

På Fiskeri- og Søfartsmuseet kan du i sommerferien være fisker for en dag, når du både lære at lave fiskenet og sikre dig at du ikke sejler ind i en boreplatform.

Med vores aktivitetsbog i hånden kommer du rundt på hele museet, når du som fisker skal gøre klar til at komme ud og fiske ved fx at bygge en redningsbåd til at have med på turen. Du ringer måske også til din makker på en anden fiskekutter for at høre hvor mange fisk han fanger.

Når du er klar til at komme på vandet, kommer du til at lære mere om de forskellige fisk og hvor de befinder sig i havet. Du skal også lære at kende forskel på rødspætter og torsk, for det er dem du rigtig gerne vil fange.

Men der kan også gemme sig andet end fisk og boreplatforme på havet – hvad kan det mon være? Måske er det en havfrue. Du må hellere komme tættere på den, så du kan finde ud af det.

En selfie skal der selvfølgelig også til og det kan du tage i forhallen, så du kan vise at du har været fisker for en dag.

Aktivitetsbogen tager dig med på en rejse, som var du fisker. Du lærer mere om det at være fisker og hvad der ellers findes på havet udover 600 fiskekuttere, der alle gerne vil fange mange fisk. Ved hver lille historie er der også en aktivitet med, så du lærer hvordan en fisker arbejder, når han skal ud og fiske.

 

Udover fikseeventyret kan du også opleve:

Kreativt værksted
Fra 10:30-17:00 kan du besøge vores kreative værksted, som byder op til at bruge fantasien og slippe kreativiteten løs. Her er alt fra piberensere til farveblyanter til rådighed, så man kan skabe lige det man vil. I vores åbne kreative værksted er det kun fantasien, der sætter grænser. Du kan fx tegne en tegning med skibe og dyr i havet eller du kan lave en blæksprutte af pap, flamingokugler og piberensere.

 

Fiskefodring
Kl. 13:00 kan du se med når vores formidlere udvælger et af akvarierne i akvariehallen og fodrer dyrene deri. Til fordringen fortæller de lidt om akvariet, de dyr der er deri og hvad de får at spise - og så er man selvfølgelig også velkommen til at stille spørgsmål, hvis man er lidt mere nysgerrig på dyrene i akvariet.