Gå til indhold
©  Foto:

Capoeira Workshop | Club Fanø

CAPOEIRA er en brasiliansk bevægelses- og kampkunst, der blev erklæret for verdensarv af UNESCO i 2014. Dens rødder ligger i den portugisiske kolonitid, hvor Capoeira blev praktiseret som en kampteknik forklædt som en dans.

Capoeira dyrkes barfodet og i løstsiddende sportstøj. Uanset alder, køn, religion eller oprindelse er alle velkomne til at deltage i træningen, med eller uden tidligere erfaring.

I dag bruges capoeira ud over selvforsvar især til bevidst at bruge kroppen. Musikinstrumenter som berimbau spilles i harmoni med de akrobatiske øvelser. Musikkens rytme og de poetiske sangtekster påvirker capoeiristernes respektive kropssprog. Ud over interkulturelle færdigheder fremmer den regelmæssige træning især koordination, muskulatur, udholdenhed og rytmefornemmelse. 

LUIZ CARLOS (FUMAÇA) kommer fra São Paulo og har undervist i capoeira i 15 år. Ud over sine regelmæssige capoeira-undervisning har han været aktiv i sociale projekter i brasilianske favelaer, har ledet selvforsvarskurser og er involveret i integrationsprojekter. Siden 2015 har han tilbudt kurser for voksne, unge og børn i Tyskland.

Follow us: