Byvandring - Esbjerg under 2. Verdenskrig

På vandring i Esbjergs historie med Esbjerg Byhistoriske Arkiv.

I sommeren 2021 tilbyder Esbjerg Byhistoriske Arkiv byvandringer, der fortæller forskellige sider af byens historie.

Esbjerg under 2. Verdenskrig

Som den første danske by blev Esbjerg mærket af verdenskrigen mindre end 24 timer efter, krigen blev erklæret, og krigens første danske, civile offer blev en ung, esbjergensisk kvinde. Fra besættelsen den 9. april 1940 og indtil og schalburgtager mange, og både stikkerlikvideringer og clearingmord forekom.befrielsen mærkede esbjergenserne havnens strategiske betydning med stationering af mange tyske soldater: 10.000 til en befolkning på ca. 35.000. Med en stærk og velorganiseret modstandsbevægelse var sabotager mange, og både stikkerlivideringer og clearingmord forekom.


8. juli kl. 19.00
27. juli kl. 19.00
05. august kl. 19.00

Alle ture afgår fra Turistkontoret/Destination Vadehavskysten, Skolegade 33.

Billetsalg
Pris kr. 50,- pr. person. Max. 30 deltagere.

Billetterne kan købes i læsesalen, Esbjerg Byhistoriske Arkiv, Torvegade 47, Esbjerg, i åbningstider eller i arkivets webshop-

Ved større grupper er det også muligt at bestille en byvandring
Foredrag, rundvisninger i arkivet, byvandringer og lignende, der holdes uden for arkivets normale åbningstid, koster 387.50 kr. pr. time, når de afholdes på hverdage. Der beregnes minimum for tre timer. I weekends og på helligdage beregnes et tillæg på 50%. Der påregnes endvidere kørsel efter statens takster.